Sans titre(3)

Smart RTP

Returnable Transport Packaging (RTPs) vormen een essentieel onderdeel in iedere supply chain. Het huidige beheer (met Excel en databases) en aard van de toepassing maken het moeilijk te weten hoeveel RTPs waar zijn en wanneer. Deze use case beoogt dit probleem op te lossen.

Current situation

Pharox levert diensten aan bedrijven die RTPs gebruiken of aanbieden. Veel bedrijven hebben geen IT systeem voor het bijhouden van RTPs, en wanneer een bedrijf dit wel heeft, is het niet gekoppeld aan anderen. Op dagelijkse basis kan het lastig zijn RTPs te volgen, vanwege fouten, foutief gebruik of vanwege de complexiteit van de keten. Spark! Living Lab en Pharox ontwikkelen momenteel een case waarin RTPs worden voorzien van IoT sensoren, waarmee volgen van RTPs mogelijk wordt gemaakt. Een tweede doel is real-time inzicht te bieden in de status van RTPs in de keten, door het inzetten van big data.

Research question

Om de wijze van het beheren van RTPs te veranderen, wordt een combinatie van Internet of Things (IoT) apparaten, zoals sensoren, en big data gebruikt, en mogelijk met ondersteuning van een blockchain toepassing. Wanneer deze combinatie werkt, worden ingrijpende aanpassingen mogelijk in elke sector die RTPs gebruikt. Van de meest bekende pallets tot de container of verpakking gemaakt voor een specifiek project.

De vraag die we willen beantwoorden in deze toepassing, is: Welke waarde kan IoT, big data en blockchain toevoegen aan het beheer van RTPs. Door deze vraag te beantwoorden krijgen deelnemende partijen meer grip op de keten en kunnen daardoor betere beslissingen nemen en spanningen in de keten voorkomen.

Intended solutions/products

Dit use case is gestopt door tijd beperkingen.

In samenwerking met