Blockchain

Er is veel aandacht voor blockchain in supply chain en logistiek. Toch is het voor veel bedrijven nog (deels) onbekende materie. We leggen graag vanuit Spark! - Living Lab uit waar de kansen en voordelen zitten van het gebruik van blockchain en aanverwachte technologie in supply chains. Vragen? Neem contact met ons op!

Blockchain, een gedecentraliseerde database die vooral bekend is geworden als technologie achter Bitcoin en platformen zoals Ethereum. Hoe kunnen supply chains gebruiken maken van deze technologie? Betreft dit dan direct cryptocurrencies, of zijn er meer mogelijkheden en voordelen? En wat zijn nu smart contracts? We leggen het graag uit! Of probeer het zelf met de simulatie.

Deze videoreeks geeft kort weer wat blockchain is en wat de toegevoegde waarde is voor trade finance. Deze reeks hoort bij de teaching case "TradeIX: Blockchain-enabled trade finance in global supply chains", ontwikkeld door Erik Hofmann, Maximilian Enthoven, en Sara Fallegger van Institute of Supply Chain Management, aan deĀ  University of St.Gallen (HSG).

Deze video legt kort uit wat blockchain is: een database, met een bijzondere opzet. Bekijk de video om te begrijpen wat het verschil met een 'traditionele' database is.

Deze video legt uit waarom blockchain voordelen biedt in situaties waarin meerdere partijen actief zijn in een proces, zonder de noodzaak van een 'trusted third party'. Dit soort situaties komen veel voor in supply chains.

Deze video legt uit hoe blockchain werkt, hoe transacties betrouwbaar en veilig worden verwerkt en de generieke opzet van een netwerk eruit ziet.

Deze video legt kort uit wat de toegevoegde waarde van blockchain in trade finance is. In trade finance zijn inmiddels diverse platformen operationeel.

Deze video legt kort uit wat blockchain toevoegt aan bewijsvoering en automatisering in geconditioneerd transport.

Blockchain simulatie

Zelf ervaren hoe een supply chain gebruik kan maken van blockchain? Probeer deze demo eens van een 'digital twin' op de blockchain.

Onderstaande videoreeks legt de simulatie uit, waarna het via deze link zelf is te ervaren.

Spark! gerelateerde videosĀ 

Videos die relevant zijn in de transformatie naar datagestuurde logistiek, verzamelen we in dit overzicht.

Video aanmelden

Heeft u een relevante video die van waarde is in dit overzicht? Spark! staat open voor informatieve video's die de mogelijkheden en voordelen van datagestuurde logistiek tonen.

Neem contact met ons op!