Events

Wilt u meer weten over de kracht en voordelen van datagestuurde logistiek? Volg onze events die vooral online worden georganiseerd.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de aanstaande events en kunt u video's van eerdere events bekijken.

De Corona pandemie raakt ons allemaal. Supply chains staan onder grote druk of komen vrijwel tot stilstand. De enorme impact van de pandemie maakt nu zichtbaar hoe belangrijk transparantie en regie in deze ketens is. Medische goederen die niet meer doorkomen, zoek zijn of niet voldoen aan de gestelde eisen. De relevantie van datagestuurde supply chains is alleen maar groter geworden. De hoogste tijd door te zetten met de transitie naar meer digitale supply chains.

Heeft u zicht op de exacte levertijden van uw bestelde goederen? En is de herkomst volledig transparant? Bent u benieuwd hoe purchase to pay en order to cash processen kunnen worden geoptimaliseerd? Of uw goederen tijdens vervoer altijd onder de juiste condities zijn geweest? Hoe uw kosten kunt besparen en factureren kunt bespoedigen met digitale vervoersbrieven? En vooral hoe betere en meer transparante data bijdraagt aan een meer duurzame logistiek!

Aankomende events

Blijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen in datagestuurde logistiek door deel te nemen aan onze events. Op dit moment worden de  events voor het najaar gepland. Wilt u ook bijdragen? Laat het ons weten!

Hou de site en onze LinkedIn pagina in de gaten!

RTI Blockchain | 10 december 2020, 10:00

Open interview met Milou Klooster en Yves du Bois (RTI Blockchain) over de voordelen van transparante emballageregistratie in de hele keten.

Lees verder

Gezamenlijk webinar met Blockchain Netherlands over toepassingen van blockchain in logistiek en supply chain. Met o.a. de e-CMR, electronic Bill of Lading, Supply Chain Visibility, kansen voor de sector en een introductie van Spark! Living Lab.

Open interview met Frederik Van Outryve (T-Mining - Blockchain Logistics) over containerafhandeling zonder pincode in de Rotterdamse en Antwerpse haven: Secure Container Release. Hoe kan door middel van een blockchain token de vrijgave-rechten voor importcontainers worden geregeld? In de Rotterdamse haven loopt momenteel een pilot van de Secure Container Release oplossing.

Live interview met Jon Kuiper, CEO van Vinturas. Vinturas richt zich op transparantie in Finished Vehicle Logistics en levert een platform waarop alle events van fabrikant tot dealer worden geregistreerd en inzichtelijk zijn. Jon bespreekt hun ervaringen, kansen rondom financiering en verzekeringen en valkuilen bij het opzetten van dit soort netwerkinfrastructuren.

Live interview met Klara Paardenkooper, onderzoeker bij het Kenniscentrum Duurzame HavenStad en Rotterdam University of Applied Sciences. Welke lessen zijn er tot nu toe geleerd in de Rotterdamse haven? Welke kant gaat het op? Heeft blockchain nog de toekomst in supplychain? Waartoe leidt transparantie en vertrouwen in logistieke ketens en wat doet dit met de machtsverhoudingen?

Hoe maak je medische supply chains transparant en voorspelbaar? De Corona crisis toont het belang ervan aan. Bekijk dit Spark! - Living Lab interview met TNO terug en verneem van Wout Hofman hoe de MEDSUP ledger zorgt voor transparantie en standaardisatie in een wereldwijd probleem.

InnoTractor CEO Frank Hermans werd geïnterviewd door Victor van der Hulst over het gebruik van #internetofthings om data te ontsluiten in logistieke ketens en #blockchain technologie om vertrouwen te wekken tussen partijen. Een inspirerende sessie met praktijkvoorbeelden, inzichten en ervaringen.

Aljosja Beije interviewt Staszek Chlapowski van Hoogwegt Group. Hoogwegt is een van oorsprong Nederlands handelshuis en inmiddels wereldwijd actief in de verkoop, handel en distributie van zuivelproducten en voedselingrediënten. Van hem horen we welke technologie Hoogwegt inzet voor bijv. track & trace en het digitaliseren van financiële processen en financiering. Wat zijn de voordelen en valkuilen? Hoe start je? 

Anirvan Sen interviewt Hjalmar van der Schaaf over de voordelen en mogelijkheden van digitale transportdocumenten zoals de e-CMR. Welke ervaringen heeft CargoLedger hiermee opgebouwd? Waar je begin je als organisatie en wat biedt het digitaliseren van deze papierstroom verder voor kansen in zichtbaarheid en eventueel financiering?

Nieuwsartikelen

Lees onze nieuwsartikelen waarin use cases of interviews worden behandeld.

‘Data gestuurde logistiek voorkomt halflege autotransporters’

11 november 2020

Blockchain verbetert de efficiency van de vervoersketen, maar er is veel meer dan dat, weet onderzoeker Klara Paardenkooper van het Kenniscentrum Duurzame Havenstad. ‘Blockchain zorgt voor de verschuiving van de macht in de keten.’

Lees verder

Blockchain kan tussenpartijen in de vervoersketen uitschakelen

6 oktober 2020

Blockchain verbetert de efficiency van de vervoersketen, maar er is veel meer dan dat, weet onderzoeker Klara Paardenkooper van het Kenniscentrum Duurzame Havenstad. ‘Blockchain zorgt voor de verschuiving van de macht in de keten.’

Lees verder

Hommels en medicijnen slimmer vervoerd met data gestuurde logistiek

2 september 2020

Frank Hermans van data logistics dienstverlener InnoTractor weet hoe je data gestuurde logistiek inzet om vervoer inzichtelijker en gecontroleerder te maken. Bijvoorbeeld bij het vervoer van kostbaarheden en kwetsbare lading. ‘Door het delen van actuele data kun je op verschillende plaatsen in de keten de kosten verlagen of waarde toevoegen.’

Lees verder

Blockchain maakt logistieke processen efficiënter

11 juni 2020

‘Het kan beter, sneller en duurzamer, voor grote én kleine partijen in de logistieke keten dankzij slimme data.’ CargoLedger en Hoogwegt delen hun ervaringen in data gedreven logistiek. Bekijk de reeks met interviews van Spark! – Living Labs.

Lees verder

Spark! gerelateerde videos 

Videos die relevant zijn in de transformatie naar datagestuurde logistiek, verzamelen we in dit overzicht.

Video aanmelden

Heeft u een relevante video die van waarde is in dit overzicht? Spark! staat open voor informatieve video's die de mogelijkheden en voordelen van datagestuurde logistiek tonen.

Neem contact met ons op!